Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 veće rajčice
- 1 glavica luka
- 6 žlica riže okruglog zrna
- 2 žlice parmezana
- 2 žlice drobljenog mekog kravljeg sira u salamuri (grabancijaš)
- 2 režnja češnjaka
- šaka crnih maslina
- žlica listića svježeg origana
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Oštrim nožem odrežite gornji dio rajčica i pažljivo žlicom izdubite sredinu. Sačuvajte meso i sok. Unutrašnjost svake rajčice posolite i premažite maslinovim uljem. U slanoj vodi skuhajte rižu. Otkoštite i nasjeckajte masline. Nasjeckajte luk. Pržite ga na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte sok i unutrašnjost rajčice pa kad voda malo ispari, dodajte rižu, nasjeckane masline.
2. korak
Maknite s vatre, dodajte sireve i nasjeckane listiće origana, popaprite. Oprezno posolite jer su sirevi slani. Dobivenom smjesom napunite rajčice i na vrh svake stavite poklopčić. Poslažite ih u namašten oblik i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....