ŠTO KUHATI?

Punjene paprike, puretina s grahom na žlicu i sočna, zapečena pohana piletina favoriti su ovotjednog menija

Ma meniju su još i punjeni patlidžani, tjestenina s rajčicom i kukuruzom, salata s ljetnim povrćem i riblje polpete

Vrući tjedan pred nama najprije odmah ujutro palimo klimu i ventilatore, a zatim se bacamo na kuhanje. U ponedjeljak radimo punjene patlidžane, zatim je na redu tjestenina s rajčicom i kukuruzom, a sredinom tjedna punjene paprike iz pećnice. U četvrtak radimo laganu ljetnu salatu s povrćem i rižom, dok za kraj radnog tjedna radimo polpete od krumpira i oslića. Za vikend su, pak, na redu puretina s grahom i pohana piletina s puno sira i rajčice. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Patlidžane ispecite, a dok su u pećnici, napravite salatu s bulgurom, feta sirom i slanutkom. Time napunite pečene patlidžane i sve zajedno poslužite uz zdjelu sezonske salate. Lagano, jednostavno i baš fino.

PATLIDŽANI PUNJENI BULGUROM, FETA SIROM, SLANUTKOM

image
Nerudol/Getty Images

UTORAK

Tražite li ideju za jednostavnu tjesteninu, razmislite da to bude baš ova s rajčicom, kukuruzom i brokulom. Zapravo, dajte joj priliku, jer zbog ovog jela mogli biste zavoljeti brokulu.

TJESTENINA S RAJČICOM I KUKURUZOM

image
Kivoart/Getty Images

SRIJEDA

Ako vam se ovih dana jedu punjene paprike, a baš vam se i ne stoji za štednjakom, jednostavno pripremite sve komponente, ubacite ih u posudu za pečenje pa u pećnicu. Dok se peku, pripremite prilog po želji i po potrebi sve zajedno poslužite dva dana za redom.

PUNJENE PAPRIKE IZ PEĆNICE

image
Silvia Nd/Getty Images

ČETVRTAK

Ljetne salate uvijek su dobra ideja na visokim temperaturama i zato ovih dana radimo ovu s rižom i ljetnim povrćem. Sve zajedno uvijek možete ‘pojačati‘ sirom po želji ili dodatkom tune ili pečene piletine.

SALATA S LJETNIM POVRĆEM I RIŽOM

image
Veselovaelena/Getty Images

PETAK

Ako vam je dosadila klasična riba iz pećnice ili jela koja ste već tisuću puta pripremali, dobra ideja za riblji petak bit će ove polpete s krumpirom i oslićem. Priprema nije uopće komplicirana, a rezultat su meki, zasitni zalogaji koji su najbolji uz krastavac salatu ili sočnu ljetnu rajčicu.

POLPETE OD KRUMPIRA I OSLIĆA

image
Oksana Chaun/Getty Images

SUBOTA

Puretina s grahom još je jedno jelo koje može potrajati dva dana. Napravite ga danas, jedite na žlicu, a sutra mu dodajte kukuruz i reducirajte pa upakirajte u slasne tortilje.

PURETINA S GRAHOM

image
Bhofack2/Getty Images

NEDJELJA

Pohanu piletinu ovog puta možete napraviti na malo drugačiji način. Panirajte je, ubacite u pećnicu, ispecite, pa prelijte umakom od rajčice i pospite mozzarellom. Dodatno zapecite i uživajte u zbilja dobrom, slasnom ručku.

POHANA PILETINA S PUNO SIRA I RAJČICE

image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 09:23