
Trebat će vam:
150 g brašna 30 g kakaa 1 žličica praška za pecivo 175 g šećera 175 g omekšanog maslaca 3 jaja 1 žličica ekstrakta vanilije 50 g tamne rastopljene čokolade |
Za glazuru:
200 g omekšanog maslaca 200 g šećera u prahu 200 g tamne rastopljene čokolade |

Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacom dva kalupa za torte promjera 20 cm. Stavite sve sastojke u posudu i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Ako vam je smjesa previše gusta, dodajte žličicu ili dvije vode. Podijelite u kalupe, pecite 30 minuta. Ostavite 5 minuta da se ohladi. Za glazuru, izmiksajte maslac i šećer u prahu, te dodajte rastopljenu čokoladu. Na prvi biskvit premažite glazuru, stavite drugi biskvit i završite s izdašnom porcijom čokoladne glazure. Tortu možete prekriti nožem ribanom čokoladom ili posuti sa čokoladnim mrvicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....