PROLJEĆE

Proljetna salata

 Berislava Picek / Hanza Media
Puna boja!

Trebat će vam:

mala zdjelica matovilca
mala zdjelica potočarke
malo zelene salate
nekoliko cvjetova bijelih iljubičastih ljubičica
nekoliko cvjetića tratinčica
svežanj divljih šparoga
2 mlada luka
maslinovo ulje
jabučni ocat ili rižin ocat
sol

Rocko polje, 190315.
Na podrucju Rijeke i unutrasnjosti Istre obisli smo 5 restorana i napravili prezentaciju njihovih top jela sa sparogama. U unutrasnjosti smo brali sparoge i pripremili ih na tradiocionalan nacin u domacoj atmosferi u Vili Peruniki u Rockom polju.
Na fotografiji: Branje sparoga u Rockom polju i priprema jela u Vili Perunika.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Svu opranu salatu stavite u zdjelu i dodajte joj na manje kolutiće nasjeckan bijeli dio mladog luka i na tanje trake narezan zeleni dio. Šparoge lagano sotirajte na maslinovom ulju te dodajte i njih. Začinite solju, octom i maslinovim uljem pa nježno promiješajte rukama. Na kraju dodajte cvjetove ljubičica i tratinčica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 04:50