Trebat će vam:
1 pakiranje tortilja
500 g mljevene puretine
2 žlice krušnih mrvica
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica sjeckanog vlasca ili timijana, po želji
Malo čilija
2 pakiranja grčkog jogurta
1 žlica maslinova ulja
1 žlica sitno sjeckanog kopra
1 manji svježi krastavac
Pola limuna
100 g ribanog sira za posipanje
Povrće po želji (zelena salata, rajčica...)
Sol, papar
Priprema:
Luk kratko popržite na ulju i ohladite, a zatim ga dodajte u mljevenu puretinu. Dodajte i protisnuti češnjak, krušne mrvice, vlasac ili timijan, čili, sol i papar. Dobro povežite sve sastojke i oblikujte manje kuglice. Pecite ih na dobro zagrijanom maslinovom ulju sa svih strana, a zatim ih prebacite u pećnicu na dodatnih 20 minuta, kako biste bili sigurni da nisu sirove. Za to vrijeme pripremite umak tako da pomiješate grčki jogurt, sitno sjeckani ili ribani krastavac, kopar, žlicu maslinova ulja, sok od pola limuna, sol i papar. Tortilje zagrijte na tavi, premažite ih umakom, dodajte okruglice i pospite sirom i povrćem po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....