Trebat će vam:
1 kg svježeg špinata ili pakiranje smrznutog
50 g maslaca
2 režnja češnjaka
500 ml mlijeka
3 žlice brašna
100 g topljivog sira
3-4 zabatka
Sol, papar
Priprema:
U dubljoj tavi najprije otopite maslac, kada se pojave mjehurići, dodajte jedan protisnuti češnjak, a zatim i brašno te dobro promiješajte. Uz neprestano miješanje polako dodajte i mlijeko. Miješajte dok ne dobijete gusti umak, začinite soli i paprom pa dodajte sitno sjeckani špinat. Dobro promiješajte, dodajte ribani sir i maknite s vatre. Na tavi kratko zapecite piletinu pa je prebacite u vatrostalnu posudu i prelijte umakom od špinata. Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva i poslužite toplo.
OMILJENA KOMBINACIJA
Pripremite ovu brzu piletinu u kremastom umaku od špinata, mlijeka i sira
Kremasti umak od špinata neodoljivo podsjeća na omiljeni špinat na mlijeku
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....