Priprema 20 minuta
Kuhanje 60 minuta
Porcija 4
Trebat će vam:
1,5 kg junećeg mesa
1 glavica luka
400 g riže
sol i papar
1 žličica cimeta
1 žličica slatke paprike
1 žličica đumbira u prahu
½ žličice kima
prstohvat šafrana
nekoliko grančica svježeg peršina
nekoliko listića svježe metvice
2 režnja češnjaka
50 g suhih marelica
50 g suhih šljiva
50 g suhih smokava
100 g grožđica
1 žlica meda
sok od 1 naranče
200 ml vode
50 ml ulja
Priprema:
Janjetinu narežite na kockice. Stavite je u veću zdjelu, posolite, poparite, dodajte cimeta, šafrana, đumbira, im i slatku papriku. Dodajte ulje pa dobro promiješajte. Nasjeckajte luk. U keramički lonac, pekač (najbolje lonac za tagine) ili zdjelu s poklopcem. složite pola količine nasjeckanog luka i mesa, pa na meso drugu polovicu luka. Dodajte listiće svježe metvice, grubo nasjeckani češnjak i list peršina. Dolijte 100 ml vode i kuhajte na umjerenoj vatri dva do tri sata, odnosno dok meso potpuno ne omekša. U posudi prokuhajte 100 ml vode, sok od naranče, grožđice, marelice, smokve, šljive i žlicu meda. Ostavite umak da se ohladi. Skuhajte rižu, pa je stavite na pladanj, na nju posložite janjetinu, pa sve prelijte umakom od suhog voća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....