Ako ste kao i svake godine napekli previše kolača, ostacima biste mogli dati novi sjaj. Podsjećamo vas na ovaj video prilog koji smo snimili prije nekoliko godina s poznatim chefovima Igorom Gudcem koji je danas jedan od glavnih lica popularnog Brooma 44 na zagrebačkoj tržnici Dolac, Marijem Miheljem, glavnim chefom El Tora te pastry cheficom Bojanom Bukvić koja živi i radi u Beogradu već nekoliko godina, a pridružio im se i Krešimir Glavina.
Sastojci:
500g ostataka slatkog božićnog kruha, makovnjača, stollena, briocha i slično
Creme anglaise:
1,2 l mlijeka
175g šećera
1 mahuna vanilije
korice naranče i limuna
10 žumanjaka
Mlijeko ugrijte s vanilijom, limunom i narančom (ako koristite termometar, do 75 stupnjeva). Žumanjke izmiksajte pjenasto sa šećerom. Prelijte preko žumanjaka vruće mlijeko, izmiješajte, vratite u posudu i kuhajte kratko do 75 stupnjeva. Vruće procijedite na ostatke božićnog kruha/kolača koji ste prethodno izrezali na kockice. Keramičke zdjelice premažite maslacem, a zatim ih napunite tako pripremljenom smjesom. Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu koricu i dignu se kao souffle.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....