Posni grah

Plate with bean soup.Selective focus

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 50 dkg graha
  • maslinovo ulje
  • 1 l vode
  • 1 luk
  • brašno
  • mljevena paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • sol i papar
  • 2 lovorova lista

Priprema

1. korak

Grah namakati 3 sata. Ocijediti i prokuhati u litri vode. Kad zavrije, maknuti s vatre pa opet ocijediti. U posebnoj posudi na 2 žlice ulja popržiti nasjeckan luk i mrkvu.

2. korak

Kad luk požuti, dodati grah i 2 dcl vode. Prokuhati 10-ak minuta. Dodati 1 lovorov list i ostatak vode te kuhati 1 sat.

3. korak

Na ostatku ulja kratko popržiti usitnjen češnjak. Kad požuti, dodati brašno. Maknuti s vatre kad brašno dobije boju te dodati ½ žličice mljevene slatke paprike.

4. korak

Promiješati i uliti grah. Posoliti, popapriti i kratko prokuhati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 05:46