Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 50 dkg graha
- maslinovo ulje
- 1 l vode
- 1 luk
- brašno
- mljevena paprika
- 2 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- sol i papar
- 2 lovorova lista
Priprema
1. korak
Grah namakati 3 sata. Ocijediti i prokuhati u litri vode. Kad zavrije, maknuti s vatre pa opet ocijediti. U posebnoj posudi na 2 žlice ulja popržiti nasjeckan luk i mrkvu.
2. korak
Kad luk požuti, dodati grah i 2 dcl vode. Prokuhati 10-ak minuta. Dodati 1 lovorov list i ostatak vode te kuhati 1 sat.
3. korak
Na ostatku ulja kratko popržiti usitnjen češnjak. Kad požuti, dodati brašno. Maknuti s vatre kad brašno dobije boju te dodati ½ žličice mljevene slatke paprike.
4. korak
Promiješati i uliti grah. Posoliti, popapriti i kratko prokuhati.