Za čupavu povrtnu pitu trebat će vam:
200 g kora za savijaču
50 g maslaca za premazivanje listova
1 poriluk
100 g maslaca
1 velika mrkva
patlidžan
100 ml povrtnog temeljca
100 g sirnog namaza
100 g ementalera
100 g cheddar sira
sol
kajenski papar
prstohvat papra
prstohvat origana
Priprema:
U posudu stavite maslac i pustite da se otopi. Poriluk izrežite na kolutiće i popržite. Dodajte mrkvu izrezanu na trakice, patlidžan na kockice, povrtni temeljac te kratko dinstajte. Maknite s vatre, umiješajte sirni namaz te naribane obje vrste sira. Začinite začinima.
Kore za savijaču izrežite na kvadrate 15x15 cm. Svaki kvadratić premažite po sredini otopljenim maslacem. Stisnite ga u sredini da dobijete cvjetić i tako slažite okomito u posudu, listić do listića. Kad ste obložili cijelu posudu, ako vam je ostalo još maslaca, poprskajte ga po rascvjetanim listovima tijesta. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na temperaturi od 180 Celzijevih stupnjeva otprilike 15 minuta, dok ne porumene vrhovi. Listovi će biti hrskavi, a povrće sočno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....