Polpete od puretine s crvenim kupusom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g mljevene puretine
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • sjeckani peršin
  • malo krušnih mrvica
  • 1 krumpir
  • glavica crvenog kupusa
  • maslinova ulja
  • prstohvat kima
  • lišće peršina za ukras

Priprema

1. korak

Nasjeckajte luk i češnjak. Sitno naribajte krumpir. Dodajte ih u puretinu. Pjenjačom istucite jaje i dodajte ga u smjesu s mesom. Začinite solju i paprom, pa ako je potrebno dodajte mrvice.

2. korak

Pripremljenu smjesu ostavite stajati u hladnjaku otprilike pola sata. Naribajte crveni kupus i posolite ga. Neka stoji dvadesetak minuta, pa ga malo ocijedite. U zdjeli zagrijte malo ulja pa stavite kupus i pirjajte dok ne omekša. Povremeno promiješajte, a pred kraj popaprite i dodajte prstohvat kima.

3. korak

U tavi zagrijte ulje. Oblikujte polpete pa ih pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju.

Savjet: Umjesto crvenog, možete naribati i bijeli kupus te ga prodinstati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:45