Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g mljevene puretine
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 jaje
- sol, papar
- sjeckani peršin
- malo krušnih mrvica
- 1 krumpir
- glavica crvenog kupusa
- maslinova ulja
- prstohvat kima
- lišće peršina za ukras
Priprema
1. korak
Nasjeckajte luk i češnjak. Sitno naribajte krumpir. Dodajte ih u puretinu. Pjenjačom istucite jaje i dodajte ga u smjesu s mesom. Začinite solju i paprom, pa ako je potrebno dodajte mrvice.
2. korak
Pripremljenu smjesu ostavite stajati u hladnjaku otprilike pola sata. Naribajte crveni kupus i posolite ga. Neka stoji dvadesetak minuta, pa ga malo ocijedite. U zdjeli zagrijte malo ulja pa stavite kupus i pirjajte dok ne omekša. Povremeno promiješajte, a pred kraj popaprite i dodajte prstohvat kima.
3. korak
U tavi zagrijte ulje. Oblikujte polpete pa ih pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju.
Savjet: Umjesto crvenog, možete naribati i bijeli kupus te ga prodinstati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....