Još kada znate da je jako lagana i ne sadrži nikakav teški biskvit!
Trebat će vam:
200 g Digestive keksa s čokoladom 100 g maslaca 500 g mascarpone sira 500 ml slatkog vrhnja 200 ml kiselog vrhnja 250 g čokolade za kuhanje 2 žlice kakaa 100 g šećera u prahu 2 vrećice želatine |
Priprema:
Sameljite kekse. Otopite maslac. Pomiješajte ih. Na dno kalupa za torte stavite mješavinu keksi i maslaca. Dobro utisnite. Na pari otopite čokoladu. Ostavite sa strane. Želatinu namočite hladnom vodom i ostavite da nabubri. U mascarpone mikserom umiješajte šećer, kiselo vrhnje i kako te otopljenu čokoladu. Želatinu otopite na laganoj vatri. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. U smjesu od mascarponea i čokolade mikserom umiješajte želatinu. Pjenjačom umiješajte šlag. Kremu izlijte na kekse te stavite hladiti u hladnjak. Po želji tortu ukrasite kakaom i bobičastim voćem!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....