RUČAK DOK KAŽEŠ KEKS

Pizza koja ne treba tijesto da bi bila odlična

Kad ti se jede pizza, ali želiš nešto laganije – rješenje je pizza od patlidžana!

PIZZA OD PATLIDŽANA

Trebat će vam:
1 veliki patlidžan
1/2 šalice umaka od rajčice
1 žličica maslinovog ulja
125 g svježeg mozzarelle, narezane na tanke ploške
1/4 šalice crnih maslina, narezanih
5-6 listova svježeg bosiljka
1/2 žličice origana (po želji)
sol i papar po ukusu

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na papir za pečenje rasporedite kriške patlidžana. Lagano ih premažite maslinovim uljem i posolite. Stavite patlidžane u pećnicu i pecite ih 10 minuta sa svake strane, dok ne postanu mekani i blago zlatni. Na svaki pečeni komad patlidžana stavite žličicu umaka od rajčice. Zatim dodajte ploške mozzarelle, narezane masline i pospite origano (ako koristite). Vratite patlidžane u pećnicu i pecite još 5-7 minuta, dok se sir ne otopi i postane zlatno-smeđi. Nakon pečenja, pospite svježim listovima bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. ožujak 2025 09:42