Priprema: 45 minuta • Pečenje: oko 20 minuta • Porcija: 4
Sastojci:
- 5 listova za savijače
- 1 luk
- 100 g šampinjona
- 2 režnja češnjaka
- 1 manja glavica cvjetače
- 4-5 žlica slatkog vrhnja
- 1-2 grančice timijana
- sol i papar
- svježi peršin
- maslinovo ulje
- 2 žlice maslaca
- sol i papar
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte na listiće nasjeckane šampinjone i protisnuti češnjak pa pirjajte još 10-ak minuta. Ubacite i timijan, sol i papar.
Glavicu cvjetače razlomite i kuhajte je 20-ak minuta dok ne omekša. Kada omekša, dodajte je gljivama, kratko pirjajte pa dodajte slatko vrhnje. Pustite da se stvori umak.
Dno posude za pečenje premažite otopljenim maslacem, na dno stavite tri lista za savijače koje ste premazali maslacem i prilagodite ih posudi za pečenje. Dodajte nadjev, a zatim i ostatak kora za savijače premazanih s maslacem. Rukama ih možete zgužvati ili jednostavno presavinuti.
Pecite na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....