![36134956](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/02/k_36134956_640.jpg)
Sastojci:
1 mlado pile, otprilike 1,5 kg
½ jušne žlice soli
3 mlada luka
sojin umak, rižin ocat, sezamovo ulje, čili umak
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/5/13/13/14.jpg)
Priprema:
U veći lonac stavite pile, mladi luk narezan na srednje komade, sol i dodajte vode da pokrije. Lagano kuhajte oko 20 minuta dok pile ne omekša. Ugasite vatru i ostavite još 20 minuta da se okusi prožmu. Pile izvadite i stavite da se hladi 1 sat u hladnjaku. Kada je pile ohlađeno, izrežite ga sjekiricom na tanke komade s kostima i poslužite s umacima zasnovanim na sojinom umaku: prvi - samo osnovni sojin umak, drugi - sa sojinim umakom pomiješajte crveni vinski ili rižin ocat, a treći neka baš bude jači - sojin umak s rižinim vinom i malo čilija. Ma, delicija...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....