KAKO PRIPREMITI PILETINU?

PILETINA ZABAVNIJIH OKUSA: Piletinu uvijek pripremate na isti način? Ovo je pet naših malo drugačijih recepata koje smo isprobali!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Stotine su razloga zašto je piletina jedna od najpopularnijih globalnih namirnica. Lako se priprema, brzo je gotova i, najvažnije, iznimno je ukusna. Međutim, često je pripremamo na pogrešan način. Ili, bolje rečeno, uvijek na isti način. Rješenje? Naših šest ukusnih recepata zbog kojih ćete iznova zavoljeti ovu najpoznatiju pticu. Prvo i najvažnije je da pripazite kod kupnje piletine, Neka se javi tko je ne voli, ali postala je malo dosadnjikava pa je vrijeme da se unesu neke promjene najbolje je nabaviti onu iz slobodnog uzgoja.

Pristupite joj prilično ambiciozno. Naime, samo zato što je riječ o jednostavnoj namirnici, ne znači da joj ne trebate posvetiti pažnju. Piletina ljubi sezonsko povrće, savršena je u salatama, a priprema se i u pećnici i na tavi. Voli začine svih oblika, one svježe i one sušene. Mi smo je začinili majčinom dušicom, ružmarinom, lovorovim listom i dobrim starim peršinom. Za naš smo editorijal iskoristili cijelo pile.

Pomoć u tranširanju? Bacite oko na naše upute!

Marko Miščević

Pileća prsa ispekli smo u pećnici i ostala su sočna, bataci su zaplivali u sasvim inovativnom osso bucu s mrkvom, celerom, limunom i rajčicom. Zabati su organizirali druženje s kalamata maslinama, šitake gljivama i krumpirom prema receptu chefa Mate Jankovića, pileća krilca postala su ljepljiva i posuta sezamom, a jetricu smo pripremili tradicionalno, na venecijanski, te je poslužili s palentom na grilu. Uživajte u pripremi kao i mi!

Pileća jetrica na venecijanski s palentom na grillu

Zagreb, 270218. 
Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Pileći osso bucco

Zagreb, 270218. 
Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Pileći zabaci à la Mate Janković s kalamata maslinama

Zagreb, 270218. 
Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Ljepljiva pileća krilca s kus kusom i začinskim travama

Zagreb, 270218. 
Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Pileća prsa s pancetom i porilukom

Zagreb, 270218. 
Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 20:17