Piletina s lukom i limunom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 karabatka
  • 4 krilca ili batka
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 1 čajna žličica kima
  • 1 čajna žličica kurkume
  • 5 jušnih žica maslinova ulja
  • 1 čajna žličica šafrana
  • malo crvene paprike
  • 1 limun narezan na kriške
  • 4-5 srednja luka narezana na kriške
  • 1 šačica zelenih maslina
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Protisnite češnjak i pomiješajte ga s paprikom, kimom i kurkumom tako da dobijete lagano pastoznu smjesu. Na maslinovu ulju prepecite piletinu, a zatim je namažite pastoznom smjesom koju ste prethodno pripremili te pustite da tako odleži 4 sata.

2. korak

Na malo maslinova ulja prepržite luk i dodajte šafrana, vratite pripremljenu piletinu te nekoliko puta promiješajte. Zatim prelijte vodom i dodajte limun. Kuhajte tako 40-ak minuta dok voda ne ispari, a pred kraj dodajte masline. Poslužite s rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 04:13