Trebat će vam:
1 kg pilećih zabataka s kožom
sol i papar
2 žlice maslinova ulja
2 žlice Dijon senfa
2 žlice meda
6 režnjeva češnjaka
četvrt žličice čili pahuljica
1 manji luk
100 g gljiva
1 mladi luk za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite pileće zabatke u zdjelu i obilno ih začinite solju i paprom. Pomiješajte maslinovo ulje, senf, med, čili pahuljice i usitnjeni češnjak u maloj posudi. Prelijte preko piletine i dobro promiješajte. Očistite gljive i narežite na ploške, a luk na četvrtine. Ubacite u posudu za pečenje, po njima poslažite piletinu pa prelijte preostalim umakom. Prebacite posudu za pečenje u pećnicu i pecite oko 45 minuta ili dok meso ne postigne unutarnju temperaturu od 70 °C i dok koža ne postane hrskava. Prebacite piletinu na tanjur za posluživanje, prekrijte aluminijskom folijom i ostavite da odstoji deset minuta prije posluživanja.