Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg pilećih bataka
- 1 velika glavica luka
- 1 ljutike
- 250 g cherry rajčica
- 250 g šampinjona ili nekih drugih sezonskih gljiva
- 4 žlice maslinova ulja
- 4 režnja češnjaka
- stručak svježeg estragona
- 100 ml bijelog vermuta ili slatkog bijelog vina
- sol, papar
Priprema
1. korak
Posolite meso. Očistite ljutiku, operite rajčice. Glavicu luka narežite na kolutove. Nauljite posudu za pečenje. Po dnu poslažite kolutove luka, a potom piletinu, ljutiku, cherry rajčice. Pokapajte maslinovim uljem, posolite, popaprite, posipajte sjeckanim estragonom, pa pokrijte aluminijskom folijom.
2. korak
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 25 minuta. Prelijte vermutom ili vinom, pa pecite još 10 minuta. Potom maknite foliju i pecite još 10 minuta da se meso zarumeni.
Savjet: Uz piletinu možete staviti i neko drugo sezonsko povrće kao što su tikvice ili pa tlidžan koje narežite na kockice ili crvenu i žutu papriku, a uz luk narežite i bijeli dio poriluka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....