Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 800 g pilećih prsa
- 100 g feta sira
- soli, papra
- malo svježeg bosiljka i majčine dušice
- žličicu mljevene crvene paprike
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 manje tikvice
- limunov sok
- listići svježe metvice
Priprema
1. korak
Pileća prsa pažljivo zarežite nožem po sredini tako da napravite džepić. Feta sir izrežite na sitne kockice, ili ga izdobite vilicom. Nasjeckajte listiće bosiljka i majčine dušice.
2. korak
Pomiješajte feta sir s bosiljkom i majčinom dušicom te dobivenom smjesom napunite džepiće. Punite do džepića jer će u protivnom nadjev prilikom prženja curiti. Prema potrebi džepić možete zatvoriti čačkalicom.Izvana meso natrljajte crvenom paprikom i pustite ga da se odmori desetak minuta.
3. korak
Na 2 žlice maslinova ulja odreske par minuta prepržite s obje strane. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Nauljite pleh za pečenje, poslažite odreske i pecite ih dvadesetak minuta. Tikvice vrlo tanko naribajte ili oštrim nožem narežite na deblje, ali tanke rezance. Prije posluživanja uz piletinu poslažite sirove tikvice koje pokapajte limunovim sokom i pospite sjeckanim listićima metvice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....