RUČAK IZ KONZERVE

Petkom za gablec ili nakon posla radimo ovaj slastan sendvič s tunom i sirom

 Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Pripremite konzervu tune, omiljeni sir, malo oraha i umaka, tostirajte kruh i sve zajedno spojite u predobar sendvič

Trebat će vam:

100 g tunjevine iz konzerve

30 g cheddara

šaka oraha

4 žlice majoneze

pola žlice punomasnog mlijeka

pola žličice soka od limuna

1/4 žličice umaka Worcestershire

sol i papar

4 kriške kruha

2-3 lista salate

Priprema:

Ocijedite tunjevinu od ulja ili vode, premjestite je u zdjelicu pa još zgnječite. Naribajte sir i ubacite u zdjelu. Usitnite orahe pa dodajte mješavini. Dodajte majonezu, mlijeko, sok limuna, Worcestershire umaka, sol i papar pa dobro promiješajte. Usitnite oprane listove salate pa ih rasporedite na dvije kriške kruha. Rasporedite mješavinu od tunjevine preko salate pa prekrijte preostalim kriškama kruha. Razrežite sendviče dijagonalno na polovice i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 05:15