Pečene tikvice s lukom i timijanom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

2 žute tikvice
2 zelene tikvice
1 ljubičasti luk
nekoliko grančica timijana
maslinovo ulje
sol

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Razne vrste tikvica pecene u pecnici sa zacinima.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Izrežite tikvice i luk, ne presitno. Stavite povrće u posudu za pečenje pa prelijte maslinovim uljem i dodajte grančice timijana. Promiješajte da se sve naulji pa pecite na 200°C dok se povrće ne zapeče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 20:33