PROBAJ OVO

Pečena tikva turkinja s jednostavnim, aromatičnim umakom od jogurta za brzi ručak usred tjedna

 Berislava Picek/Cropix
Pečena tikva uvijek je dobra ideja! Začinite je po želji, poslužite uz brzi umak i poslužite za brzi ručak ili večeru usred tjedna

Trebat će vam:

1 manja tikva turkinja
maslinovo ulje
krupna sol
papar
svježi ružmarin
roza papar

Umak:

200 ml čvrstog jogurta
150 g sirnog namaza
sol
papar
sezam
svježi vlasac

Priprema:

Tikvu operite i osušite kuhinjskim ručnikom. Oštrim nožem prepolovite tikvu te žlicom očistite sredinu od koštica. Narežite tikvu na šnite. Veliku posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Posložite šnite tikve koje začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Češnjak prepolovite i svaku šnitu premažite, dodajte i svježi ružmarin. Stavite peći na 180 stupnjeva oko sat vremena. Na pola pečenja izvadite posudu i okrenite šnite tikve da se što ravnomjernije peku. Ako primijetite da je još tvrda produžite pečenje još koju minutu. Dok se tikva peče pripremite umak. U posudu za miješanje stavite jogurt, sirni namaz i začine. Miješajte dok ne dobijete fini glatki umak. Pečenu tikvu pustite da se malo ohladi te začinite umakom. Po potrebi dodajte još maslinovog ulja, papra ili češnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2024 14:21