RUČAK BEZ MESA

Patlidžane ovog puta punimo slasnim i bogatim vege punjenjem od leće i rajčice

 Kucherav
Za pripremu ovog jela možete koristiti i zelenu leću, no imajte na umu da je njoj potrebno nešto dulje vrijeme kuhanja

Trebat će vam:

250 g crvene leće
200 ml umaka od rajčice
1 šaka bosiljka
2 žlice svježeg origana
1 luk
1 mrkva
3 patlidžana
1 žličica kumina
100 g lješnjaka ili badema
sol, papar
maslinovo ulje
voda ili temeljac

Priprema:

Patlidžane prerežite na pola, posolite ih i pustite da odstoje kako bi ispustili višak tekućine. Zatim ih obrišite papirnatim ručnikom, poprskajte maslinovim uljem i začinite soli pa ubacite u pećnicu na 30 minuta. Luk nasjeckajte, a mrkvu naribajte. Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Kada se zažuti, dodajte mu mrkvu. Pirjajte 3 minute, a zatim dodajte crvenu leću. Pirjajte još minutu, a zatim dodajte umak od rajčice, začinite soli i paprom, ubacite polovicu bosiljka, sav origano i kumin. Po potrebi dodajte vode ili temeljca i kuhajte dok leća ne omekša. Meso na pečenom patlidžanu izdubite ako je potrebno, ako ne, samo ga lagano pritisnite prema dnu i napunite umakom od leće. U slučaju da vam je ostalo mesa iz patlidžana, pomiješajte ga s umakom. Vratite u pećnicu na 15-20 minuta. Prije nego što je jelo gotovo, u pećnicu ubacite i lješnjake ili bademe, pecite ih 3 minute, izvadite, ohladite, usitnite i pospite njima pečene patlidžane. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2024 15:30