PROBAJ OVO

Pašteta od šljuke s konjakom i začinima najslasnija je na hrskavom kruhu

 Berislava Picek/Cropix/
Šljukino meso cijenjeno je zbog slatkasta okusa, a na njoj je jestivo sve osim perja, kljuna i nogu...

Trebat će vam:

200 g kuhanog mesa šljuke
50 g luka
40 g dimljenog hamburgera
0,2 dl konjaka
20 g kiselih krastavaca
20 g maslaca
10 g senfa
sol, papar
ocat, ulje
rukola
cherry rajčice

Priprema:

Otkostite skuhano meso šljuke. Luk i dimljeni hamburger pirjajte do zlatno-žute boje pa zajedno s mesom i ostalim sastojcima ubacite u mikser/blender. Začinite po želji i miksajte dok se sve ne sjedini. Rukolu operite u hladnoj vodi, dodajte cherry rajčice narezane na četvrtine i začinite solju, octom i uljem. Paštetu poslužite uz domaći kruh ili baget.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 01:06