
Trebat će vam:
250 g pilećih jetrica
70 g maslaca
2 glavice luka
100 ml pileće juhe
1 žličica curryja
2 tvrdo kuhana jaja
sol
papar
žlica nasjeckanog svježeg vlasca
100 g maslaca
Priprema:
Pileća jetrica očistite od žilica i narežite na jednake komade. U dubljoj tavi zagrijte maslac te na njemu prepržite na kockice nasjeckan luk. Kada luk postane staklast, dodajte očišćena i narezana jetrica. Kratko ih popržite. Dodajte curry. Zalijte temeljcem, dodajte sol i papar te pirjajte oko 10 minuta. Posudu stavite sa strane da se sastojci dobro ohlade. U međuvremenu skuhajte dva jaja. Ohlađena jetrica i tvrdo kuhana jaja zajedno dobro izmiksajte. Paštetu stavite u teglicu ili manju posudu s poklopcem. U koliko je odmah ne konzumirate prelijte je tankim slojem maslaca i začina. Otopite 100 g maslaca, dodajte veliku žlicu nasjeckanog svježeg vlasca. Prelijte preko paštete. Servirati možete na prepečenom kruhu, a na paštetu ako želite možete dodati svježu rikulu, sušene rajčice, mladi luk, masline, džem od malina s čilijem, džem od luka...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....