Tjedan započinjemo salatom s mesom i grahom kako bismo potrošili ostatke nedjeljne goveđe juhe te kako bismo ponedjeljak započeli što jednostavnije. Nastavljamo slasnim složencem od patlidžana, nalik parmigiani samo još jednostavnijim, a onda u srijedu radimo hrskave okruglice (ili popečke) od slanutka i poslužujemo ih uz prozračne pita lepinje. Kraj radnog tjedna odlučili smo začiniti kremastom povrtnom salatom kojoj, po vlastitom izboru, možete dodati i komadiće piletine ili tunu. U petak radimo lignje na žlicu, u subotu kobasice na ražnjićima koji mogu biti idealna poslastica čak i za goste, a u nedjelju na roštilj bacamo rebarca. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
U slučaju da ste ove nedjelje kuhali domaću goveđu juhu, vjerujemo kako u hladnjaku još držite pokoji komad mesa. Danas ga nasjeckajte, ubacite u zdjelu, dodajte koju konzervu graha, malo luka i dodatke pa poslužite kao brz i jednostavan ručak. Dobra je ideja i za gablec na poslu.
SALATA S MESOM IZ JUHE I GRAHOM
UTORAK
Nalik parmigiani, samo još malo jednostavniji, ovaj složenac jedno je od naših omiljenih jela u kasno ljeto. Brzo se priprema, sadrži dovoljno sira i rajčice, a i sezona je patlidžana pa na nabavku namirnica za ovaj ručak ne biste trebali potrošiti ni previše novaca.
SRIJEDA
Ako još uvijek niste isprobali falafel okruglice, sada je pravo vrijeme. Jednostavne su za pripremu, a poslužiti ih možete uz omiljeni prilog, kakav dobar umak od tahinija ili kikirikija ili - uz pita lepinje. Prozračne i stvorene za punjenje, ove lepinje kasnije možete koristiti i za pripremu drugih slasnih sendviča.
ČETVRTAK
Kada je salata kremasta i bogata okusima, zbilja joj je teško odoljeti. Ovog puta napravili smo je u vegetarijanskoj varijanti, bez mesa, no ako vam je ono potrebno, uvijek možete ubaciti i pečenu, na kockice nasjeckanu piletinu ili konzervu tune.
PETAK
Pržene lignje obožavamo, no u gustom gulašu za pripremu kojeg nije potrebno previše vremena ponekad su još i bolji odabir za ručak petkom. Pripremite povrće i lignje i za sat vremena gulaš je na stolu.
SUBOTA
Dolaze vam gosti, a vi ne znate što biste im poslužili? Ako u hladnjaku imate koji par kobasica, narežite ih na kolutiće i ispecite na roštilju ili tavi. Poslužite uz jednostavan umak od meda i senfa i uz to poslužite krumpiriće ili tek tostirani kruh. Ovakav ručak voljet će i najmlađi.
NEDJELJA
Za pripremu rebarca trebat će vam vremena, no jednom kada ih kušate, znat ćete da se trud isplatio. Pecite ih najprije u pećnici, a potom završite na grillu. Uz ovako pripremljena rebarca neće vam trebati čak ni prilog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....