RUČAK PETKOM

Ovog petka napravite sočne punjene lignje u umaku od rajčice i začinskog bilja

 Deposit Photos/
Obožavamo punjene lignje, a u ovoj ih varijanti obavezno poslužujemo uz tostirane komadiće focaccie

Trebat će vam:

10-ak većih lignji

1 luk

3 režnja češnjaka

100 g riže

maslinovo ulje

100 ml bijelog vina

1 šaka svježeg bosiljka

1 šaka svježeg peršina

sol i papar

ulje

pelati

Priprema:

Očistite lignje i odstranite im krakove. Luk nasjeckajte na sitno, dodajte jedan režanj češnjaka, sjeckane krakove, a zatim i rižu. Dodajte vino i pustite da se pirja dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac. Začinite soli i paprom. Dodajte i bosiljak. Kuhajte dok riža nije al dente, umiješajte peršin i maknite s vatre. Dobivenu smjesu ohladite i punite lignje. Zapecite ih zatim na tavi sa svih strana, prebacite u posudu za pečenje u koju ste dodali umak od pelata, svježeg bosiljka i češnjaka i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 11:15