Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-4
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka
- 200 g špinata
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 mrkva
- 50 ml pasate
- 300-400 ml povrtnog ili pilećeg temeljca ili vode
- 1 par kobasica
- sol i papar
- lovorov list
- 1 žličica kumina
- 1 žličica timijana
- ulje
Priprema:
Na malo maslinova ulja najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Pustite da se zažuti pa dodajte protisnuti češnjak, a zatim i sitno sjeckanu mrkvu. Pirjajte pet minuta, dodajte na kolutiće nasjeckane kobasice i dodajte pasatu. Pustite da se krčka desetak minuta, ubacite začine, a zatim dodajte temeljac ili vodu.
Kuhajte 20-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Ubacite isprani slanutak iz konzerve, a onda i očišćeni i nasjeckani špinat. Kuhajte još minutu, dodatno začinite po potrebi i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....