JAKO DOBRA

Ovo je naša omiljena čokoladna torta s ljetnim voćem, sadrži sve što dobra slastica treba imati i svi je uvijek hvale

Napravite biskvit koji sočan ostaje i sutradan pa ga ukrasite jednostavnom kremom bez jaja i puno, puno svježeg bobičastog voća

U slučaju da, baš kao i mi, ni ljeti ne odolijevate sočnim, slasnim čokoladnim slasticama, za vas imamo recept kojeg ćete se, jednom kada ga isprobate, držati zauvijek. U pitanju je sočna čokoladna torta koja se radi s tamnom čokoladom, a preporučujemo i dodatak voćnog likera po želji. Zatim joj se dodaje svježe voće i jednostavna krema od mascarpone sira i bijele čokolade, koja ne sadrži jaja i idealna je kada temperature porastu, jer ostaje na mjestu i ne topi se.

image
Neja Markicevic/cropix/Cropix

Volimo je jer priprema nije posebno zahtjevna, ali i zato što, ovisno o tome kako je ukrasimo, može proći i kao svakodnevna, ali i kao sasvim posebna slastica za isto takve prilike. Do sada smo je već donosili na različita slavlja i druženja na otvorenom poput roštilja s ekipom, a danas je pripremamo kao najljepšu poslasticu nakon nedjeljnog ručka. Recept ostavljamo u nastavku.

image
Neja Markicevic/cropix/Cropix
image
Neja Markicevic/cropix/Cropix

Trebat će vam:

6 jaja

200 g šećera

200 g tamne čokolade

75 g oštrog brašna

4 žlice kakao praha

4 žlice likera po želji (najbolje voćnog, primjerice od trešnje, borovnice...)

Krema:

200 g mascarpone sira

150 g bijele čokolade

400 g jagoda

100 g malina

100 g kupina

Posip:

krokant (uprženi komadići lješnjaka)

narezana čokolade na komadiće i još za preljev po torti (po želji)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite pleh. Pripremite biskvit tako da jaja miksate oko pet minuta dok ne postanu blijeda i kremasta. Zatim dodajte šećer pa nastavite miksati, a u međuvremenu otopite 200 g tamne čokolade koju ćete potom umiješati u smjesu s jajima. Lagano umiješajte i brašno i kakao prah pa sve zajedno pomiješajte, izlijte u namašćen pleh i pecite kojih 25 minuta. Zatim sve natopite likerom od trešanja. Mascarpone pomiješajte s otopljenom bijelom čokoladom pa je nemarno rasporedite po biskvitu. 50 g čokolade otopite i prelijte žlicom po torti. Poslažite voće, komadiće naribane čokolade i krokant.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 08:55