ŠTO ZA RUČAK?

Ovi makaruni s kozicama i sušenim brusnicama više su nego dobra ideja za brzi ručak

 Ustupljena fotografija
Iz restorana Filippi na ovogodišnjem izdanju Korčulanskih pjatanci ustupili su nam recept za ove odlične makarune

Trebat će vam:

440 g makaruna
200 g kozica
1 mladi luk (kapula)
10 cherry rajčica
10 g peršina
40 g suhih brusnica
40 g maslaca
riblji temeljac
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

U dubljoj posudi pirjati mladi luk izrezan na trakice, zatim dodati na četvrtine izrezane cherry rajčice i kozice. Nakon par minuta dodati uzavreli temeljac, brusnice i makarune. Sve skupa kuhati na srednjoj vatri dok se temeljac ne reducira i makaruni skuhaju - otprilike 5 minuta. Na kraju dodati sol, papar i maslac te poslužiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 07:01