RUčak usred tjedna

Ovi hrskavi njoki s gljivama i slaninom gotovi su za čas, a možete ih jesti i hladne

 Svetlana Monyakova/Getty Images/istockphoto
Primjer je ovo jela koje savršeno funkcionira i toplo i hladno, baš kako nam nerijetko i treba kad nemamo previše vremena

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Porcije: 2-4

HRSKAVI NJOKI S GLJIVAMA I SLANINOM

Trebat će vam:
500 g njoka
1 luk
100 g slanine
200 g gljiva (šampinjona, bukovača...)
2 žlice maslaca
začinsko bilje po želji
sol i papar

Priprema:
Na tavi najprije zagrijte ulje pa pirjajte luk koji ste nasjeckali na polumjesece. Pustite da poprimi boju. Dodajte slaninu i pustite da otpusti masnoću pa zatim dodajte sjeckane gljive i također ih pirjajte dok ne dobiju boju. Za to vrijeme njoke skuhajte u vreloj i slanoj vodi. Kada gljive dobiju boju, u tavu ubacite maslac i začinsko bilje (primjerice, timijan). Pustite da se otopi pa dodajte njoke. Sve zajedno držite na srednjoj vatri dok njoki izvana ne dobiju koricu. Pripazite da ostali sastojci ne zagore. Dodatno začinite soli i paprom. Poslužite toplo i po želji uz žlicu kiselog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. veljača 2025 07:22