Svima nam se dogodi da nemamo vremena za pripremu pravih, kremastih kolača, no to ne znači da u tim situacijama nužno moramo odustati od slatkog. Baš naprotiv, a pogotovo uoči vikenda, kada bismo trebali uživati u životu, hrani i tim malim slatkim zalogajima. Upravo zato danas pečemo kekse po ovom laganom receptu. Od kokosa su, jednostavni i tope se u ustima, a za njihovu pripremu neće vam trebati niti puno vremena, niti puno sastojaka. Dapače, gotovo da smo uvjereni kako većinu već imate u svojoj smočnici ili hladnjaku, pa nećete trebati ni do obližnje trgovine, a ni do tržnice.
A jednom kad ih probate, mogli bi vam se i češće naći na stolu, jer odlično idu i uz kavu, i uz čaj, a bez grizodušja ih možete servirati gostima ili pokloniti ljubiteljima slatkog.
Sastojci:
- 250 g margarina
- 120 g šećera u prahu
- 2 jaja
- 60 g brašna
- 120 g kokosovog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Šećer i margarin pjenasto izmiješati. Umiješati i jaja. Miješajući potom dodati brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo.
Pećnicu zagrijati na 180ºC.
Tijesto staviti u dresir vrećicu i istisnuti na lim za pečenje na koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Razmak između svake puslice neka bude 2, 3 centimetra.
Puslice peći oko 10 minuta na 180ºC ili dok im "kapa" ne postane lagano zlatne boje.
Vruće puslice uvaljati ili posuti šećerom u prahu.
SAVJET VIŠE! Ako nemate dresir vrećicu ili ne znate s njome baratati, puslice možete stavljati i jušnom žlicom na papir za pečenje, ali se tada potrudite da budu jednako velike (i širinom i visinom).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....