SLASNI HRSKAVCI

Ove hrskave talijanske okruglice s rižom i gljivama morate isprobati već danas

 Lauripatterson
Talijani ove hrskve okruglice zovu arancini, a dobra je vijest da za pripremu možete iskoristiti i ostatke rižota od prethodnog dana

Trebat će vam:

250 g skuhane riže, najbolje arborio ili ostaci od rižota
1 manji luk
2 režnja češnjaka
20 ml vina
20 g maslaca
20 g parmezana
100 g šampinjona
3 žlice sitno sjeckanog vlasca
2 jaja
2 žlice mlijeka
50 g brašna
100 g krušnih mrvica
Sol, papar
Ulje

Priprema:

U ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada povene, dodajte češnjak, a zatim i rižu. Pustite da postane staklasta, a zatim dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari. Kada ispari dodajte temeljac ili vodu i kuhajte dok riža nije kuhana. Trebali biste dobiti ljepljivu teksturu. Dodajte kockicu maslaca, parmezan, sol i papar te na kraju ubacite i vlasac. Na malo ulja ili maslaca pirjajte očišćene gljive koje ste najprije nasjeckali na sitno, a kada su se karamelizirale, umiješajte ih u rižu. Od riže oblikujte kuglice. U tri posebne posude rasporedite jaja umućena s mlijekom, brašno i krušne mrvice. Kuglice najprije uvaljajte u brašno, zatim u jaja s mlijekom, a zatim u krušne mrvice. Prebacite u hladnjak na barem pola sata kako bi se stisle, a zatim ih pecite u vrućem ulju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 14:46