![32428781](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/02/25/k_32428781_640.png)
Trebat će vam:
3 jaja
250 g brašna
2 dl punomasnog mlijeka
1 dl mineralne
malo soli
3 tikvice
mala glavica luka
žlica ulja
lišće peršina
Priprema:
Od jaja, brašna, mlijeka i mineralne vode s malo soli mikserom zamutite tijesto. Stavite u frižider da odstoji. Naribajte tikvice pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscijedite. Sitno sjeckani luk zapecite na ulju u velikoj tavi, pa mu dodajte i tikvice. Pirjajte desetak minuta dok ne umekšaju, a višak vode ishlapi. Dodajte u smjesu za palačinke. Pecite male i okrugle palačinke oko 3 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte odmah uz dodatak salate, svježeg sira, crvenog umaka, kiselog vrhnja ili umaka od jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....