Priprema: 40 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 veća buča
1 luk
500 g pilećih prsa ili mljevene piletine
prstohvat timijana
100 ml slatkog vrhnja
listovi za lazanje
2 kugle mozzarelle
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
350 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
150 g parmezana
sol i papar
Priprema:
U veću tavu stavite ulje, zagrijte pa dodajte na komadiće nasjeckanu ili mljevenu piletinu. Pustite da poprimi boju pa je izvadite iz posude i na istoj masnoći pirjajte luk. Dodajte protisnuti češnjak i kockice buče. Začinite pa vratite piletinu. Povežite, dodajte slatko vrhnje i kuhajte još kratko dok ne dobijete umak željene gustoće.
U posebnoj posudi otopite maslac, dodajte brašno, povežite u pastu pa podlijevajte toplim mlijekom. Dodajte i oko 50 grama parmezana i kuhajte dok ne dobijete gusti umak nalik bešamelu. Začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.
Na dno posude za pečenje stavite malo umaka s bučom, zatim listove za lazanje, a zatim ponovno umak s bučom te umak s parmezanom. Pospite komadićima mozzarelle. Slažite slojeve dok ne ostanete bez sastojaka.
Na kraju zadnji sloj tijesta premažite umakom s parmezanom, dodatno pospite parmezanom i pecite na 200 stupnjeva od 20 do 30 minuta.
Kratko ohladite pa poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....