Novi tjedan, nova prilika za iskušavanje recepata, a neka se na vašem meniju nađu limuni, kelj, bundeva i slične namirnice, a za vikend se počastite svinjskim kotletima u umaku od gljiva.
PONEDJELJAK
Krenulo je vrijeme domaćih limuna, a osim limunade i brojnih slastica, možete ih ubaciti i u umak za tjesteninu!
Tjestenina s limunom, parmezanom i pinjolima
UTORAK
Ne odustajemo od bundeve, a ovaj tjedan neka se nađe u varivu s lukom i lećom. Volite li malo gušća variva, izvadite dio u zdjelicu i štapnim mikserom pretvorite u pire pa vratite u lonac.
Varivo od bundeve, leće i luka
SRIJEDA
Temperature su polako, ali sigurno krenule u minus, što znači da je vrijeme za vruće juhe i variva, a najbolje je kada je vaš ručak nešto između.
Kremasta juha s grahom i keljem
ČETVRTAK
Uložite malo vremena da spremite karamelizirani luk, držite ga zatvorenog u teglici i u hladnjaku i izvadite van kad nemate puno inspiracije za kuhanje. Sve što vam treba je lisnato tijesto, malo sira i karamelizirani luk.
PETAK
Jedan od klasika koji se pokazao kao odlična opcija kada želite nešto jednostavno, a efektno, svakako je Cezar salata koju ovaj tjedan spremite sa škampima!
SUBOTA
Uvijek je dobro u zamrzivaču imati jednu vrećicu njoka koje možete izvaditi van u stisci, a sve što trebate je napraviti reviziju hladnjaka, izvući povrće koje imate, baciti ga na malo maslaca i ulja, dobro ispeći te spojiti s kuhanim njokima.
NEDJELJA
Nedjeljni ručak ovaj tjedan neka bude jednostavan, brzo gotov i ukusan! Nabavite što veći izbor gljiva, složite kremasti umak i ispecite kotlete. Poslužite uz pire od krumpira, rižu ili pečene krumpire.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....