
Tjedan započinjemo pitom od špinata i sira, klasikom koji uvijek prolazi, a zatim nastavljamo ružičastom tjesteninom, a sredinom radnog tjedna radimo i pileća krilca s češnjakom i parmezanom. U četvrtak je na redu čušpajz koji vrlo lako može poslužiti kao ručak za dva dana, a ako ipak ispraznite lonac, u petak možete napraviti riblje polpete. Za vikend, pak, pripremite pizzu na malo drugačiji način te svima omiljeni pileći cordon bleu.
PONEDJELJAK
Dobroj piti teško je odoljeti, a ova od sira i špinata jedna je od takvih. Koristiti možete domaće ili kupovne kore, a u nadjev možete dodati i malo feta sira.
UTORAK
Ostatak feta sira idućeg dana možete iskoristiti za pripremu ružičaste tjestenine. Jednostavnije je nego što se čini, a izgleda baš efektno.
SRIJEDA
Pileća krilca na ovaj način svidjet će se svima koji vole jela s puno češnjaka i parmezana. Kod ovog jela dobro je to što se slaže uz čitav niz priloga, od klasike kao što je riža, preko krumpirića, pečene mrkve ili povrća na pari.
PILEĆA KRILCA S ČEŠNJAKOM, PARMEZANOM I MASLACEM
ČETVRTAK
Jelo na žlicu ovog je tjedna fini, bogati čušpajz s mahunama i junetinom. Najbolje je odmah napraviti duplu količinu pa ga poslužiti i idućeg dana, jer stajanjem i podgrijavanjem postaje samo još bolji.
PETAK
A kada više ne znate što biste s ribom, polpete su uvijek dobra ideja. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka, a poslužiti ih možete uz omiljeni prilog ili u sendviču, pa čak i tortilji.
SUBOTA
Umjesto klasičnog tijesta, nadjev za pizzu možete rasporediti po patlidžanu. U slučaju da ga trenutačno u trgovini ne možete pronaći, vrlo lako možete ga zamijeniti i, primjerice, odrescima od cvjetače.
NEDJELJA
A za kraj tjedna nagrada u formi omiljenog, slasnog pohanog odreska punjenog sirom i šunkom. Uz ovo, treba vam još samo kakav jednostavan prilog i zdjela svježe zelene sezonske salate. Ok, i čaša vina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....