Novi tjedan predstavlja novu priliku za isprobavanje recepata pomoću kojih za čas možete na stolu imati zasitan i hranjiv obrok koji će vam omogućiti da nastavite sa svojim danom bez brige. U ponedjeljak neka na meniju bude salata na bazi riže i povrća, a u utorak neka se iz vaše zdjelice puši vruća juha od cvjetače i sira. Za srijedu spremite tortilju s jajima, a u četvrtak se okrijepite juhom s tortelinima i kobasicom. Neka petak bude dan za povrtno jelo od bundeve, a u subotu se počastite kremastim zapečenim krumpirom. U nedjelju odvojite vrijeme za omiljeni komad svinjetine i poigrajte se začinima, a poslužite ga uz omiljeni prilog.
PONEDJELJAK
Ostane li vam kuhane riže od obroka, bez brige, iskoristite je za salatu u koju možete ubaciti brojno sezonsko povrće, orašaste plodove, komadiće sira i konzervirano povrće poput graha i slanutka. Sve sastojke možete pomiješati i ostaviti nezačinjene do trenutka kada ste spremni ručati.
SALATA OD RIŽE S BROKULOM I SLANUTKOM
UTORAK
Nema boljeg osjećaja od topline koja se širi tijelom nakon prvih nekoliko žlica vruće kremaste juhe! Ovaj tjedan spremite je od cvjetače i sira, a možete je poslužiti uz tostirani kruh ili meke kiflice koje ćete umakati u juhu.
SRIJEDA
Iako jaja povezujemo većinom s doručkom, ona mogu biti odlična osnova i za zasitan ručak, osobito ako ih ubacite u tortilju i kombinirate s rižom, sirom i drugim povrćem. Gotovo za čas i pogodno za brojne preinake, ovo će jelo biti pun pogodak za brzi ručak.
ČETVRTAK
Idući put kada kupite kobasicu za kuhanje, zašto njeno fino i začinjeno meso ne biste izvadili iz ovojnice i ispekli na luku pa zatim prelili omiljenim temeljcem? Idući korak neka vam bude ubacivanje tortelina s nadjevom po želji i za čas ste složili bogatu juhu koja će vas držati sitima satima!
JUHA S TORTELINIMA I KOBASICOM
PETAK
Ako inače baš i nemate strpljenja guliti tikvu pa uvijek s veseljem na tržnici kupujete vrećice s već narezanim povrćem, sjetite se da vam za ovaj recept ipak treba cijela, kako biste je lakše naribali. Jednom kad odradite taj zadatak, ubacite u miks usitnjene grožđice, omiljene začine, koje jaje i brašno te za čas imate spremne ukusne popečke koje možete ubaciti u sendvič, salatu ili jesti s umakom.
SUBOTA
Nema slasnijeg jela od vrućih krumpira zapečenih s vrhnjem i tek nešto malo začina! Upravo radi ovog recepta vrijedi uložiti u mandolinu kako biste svoje krumpire mogli ujednačeno narezati, ali budite uvijek na oprezu kada baratate tim oštrim kuhinjskim alatom.
NEDJELJA
Idući put kod svog provjerenog mesara nabavite ozbiljan komad svinjske potrbušine i dajte mašti na volju, barem kada je riječ o kombinaciji začina kojima ćete tom mesu dati poseban okus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....