Ovog tjedna odlučili smo se zaigrati i pripremili nekoliko drugačijih kombinacija koje bi vrlo lako mogle pronaći mjesto na vašem stalnom tjednom meniju. Tjedan tako otvaramo tjesteninom s tahini pastom i rajčicom, zatim radimo jednostavni gazpacho, a u srijedu u pećnicu ubacujemo cijelo pile. Ako vam koji komadić mesa ostane, dodati ga možete idućeg dana na pizzu iz tave. Radimo i brzi tuna sendvič s celerom, tortilje s oslićem, umakom od jogurta i ječmom te mesne okruglice s đumbirom i limunom.
PONEDJELJAK
Klasičnoj tjestenini s rajčicom ovog puta dodajte i tahini pastu pa je učinite još zanimljivijom. Dobro će se složiti uz parmezan, mentu ili bosiljak, a ubaciti možete i šaku prženih sjemenki sezama.
TJESTENINA S TAHINI PASTOM I RAJČICOM
UTORAK
Na dane kada vam se stvarno ne kuha, razmislite o ručku iz blendera. Pripremite sezonsko povrće kao što su rajčica, paprika i krastavac, blendajte, dobro ohladite i poslužite kao lagan, a bogat i prilično zasitan ručak.
SRIJEDA
Sredinu radnog tjedna ovog puta rezervirajte za malo drugačiji, raskošniji ručak koji može potrajati čak dva dana. U pećnicu ubacite pile, dodajte mu limun i začine te korjenasto povrće pa ga poslužite uz prilog po želji, a dio ubacite u sendviče i tortilje.
ČETVRTAK
Pizza iz tave dobra je ideja kada vam se jede nešto slasno, a nemate previše vremena za pripremu. Mi je ovog puta radimo s cheddar sirom i kulenom ili chorizo kobasicom, ali vi je možete nadjenuti dodacima po samo svojoj želji, pa čak i iskoristiti ostatke piletine od jučer.
PETAK
Nakon pizze, vrijeme je za brzi sendvič koji vrlo lako može biti i dobar doručak, ručak i večera. Pecivo napunite kombinacijom tune, kiselih krastavaca, celera, začina i povrća po želji pa poslužite samostalno ili uz, primjerice, tortilje ili krumpiriće.
BRZI TUNA SENDVIČ S LISNATIM CELEROM
SUBOTA
Za subotnji ručak, pak, radimo jednostavne tortilje koje ovog puta punimo pečenim oslićem ili drugom ribom po želji, ječmom, salatom i umakom na bazi grčkog jogurta. Napunite, zarolajte i poslužite, ništa jednostavnije.
TORTILJE S OSLIĆEM, JEČMOM I UMAKOM OD JOGURTA
NEDJELJA
Na kraju tjedna spremni smo zasukati rukave i nedjeljni ručak učiniti malo posebnijim. Radimo zato mesne okruglice kojima ovog puta dodajemo i đumbir i limun. Probajte, nećete se razočarati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....