U još jedan radni tjedan ovog puta ulazimo jednostavnim ručkom kojem vrlo lako možemo dodati i ostatke od jučerašnjeg ručka. Radimo brzinski umak od gljiva, gotov u 15-ak minuta, dodajemo i rižu, a uvijek je dobra ideja i velika zdjela sezonske salate. Nastavljamo zatim još jednim bezmesnim jelom, zelenim jajima s avokadom i brokulom, a potom u srijedu radimo pileću juhu s griz knedlama. Ostatak tjedna na raspredu je i zapečena pizza tjestenina, zatim hobotnica iz pećnice, a za vikend posebno ukusno i slasno - brzi gulaš i složenac s mlincima. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Ovaj jednostavan umak od gljiva gotov je u 15-ak minuta, a taman toliko treba vam i da skuhate rižu. Na tanjur možete dodati i ostatke pečenja od dana ranije, a obavezna je i zdjela salate.
UTORAK
Zaželite li se brzog ručka za koji vam neće trebati previše vremena, a ipak želite i da je malo zdraviji, razmislite o jajima s brokulom i avokadom. Brokulu kratko obradite, avokado začinite pa sve zajedno poslužite uz jaja. Također, dodati možete i sir i šunku ili drugi mesni dodatak po želji.
ZELENA JAJA S BROKULOM I AVOKADOM
SRIJEDA
Tko kaže da se pileća juha s griz knedlama jede samo nedjeljom? U lonac ubacite povrće koje imate u hladnjaku, dodajte piletinu, sve skupa skuhajte, pa piletinu usitnite i u juhu ukuhajte griz knedle. Toplo, utješno i baš ukusno.
ČETVRTAK
Kada vam se jede pizza, a nemate vremena mijesiti tijesto, razmislite o tome da napravite ovu zapečenu pizza tjesteninu. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a okusom će vas stvarno podsjetiti na pizzu.
PETAK
Smrznutu hobotnicu možete kupiti i supermarketu pa izbjeći čišćenje, dodajte joj krumpir, začine, malo vina, soli i papra, ispecite i poslužite uz salatu.
SUBOTA
A što kažete na gusti, bogati gulaš sa svinjetinom i krumpirom? Mi smo uvijek za, posebice kada znamo da, ako ga skuhamo u većem loncu, u omiljenom jelu na žlicu uživati možemo čak dva dana. Uz gulaš, obavezan je i dobar kruh.
NEDJELJA
Umjesto klasične piletine ili puretine s mlincima, razmislite da ove nedjelje od mlinaca napravite složenac. Pripremite gusti umak, puretinu nasjeckajte na kockice i zapecite pa slažite slojeve. Jednostavno, slasno i fino!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....