TJEDNI MENI

Ovaj tjedan kuhamo gusto, zasitno varivo bez mesa, radimo njoke, wok i ribu iz tave

 Clarkandcompany/Getty Images
Osim toga, kuhamo i tjesteninu s kobasicom, brzu piletinu s pireom od celera i medaljone u umaku od gljiva

S dolaskom novog tjedna, donosimo vam i sedam novih prijedloga za jednostavan, a ukusan ručak. Ponedjeljak je obično rezerviran za jednostavna i utješna jela pa tako radimo domaće njoke od bundeve i poslužujemo ih uz gljive i lješnjak, a zatim nastavljamo s brzom zapečenom piletinom uz pire od celera. Sredinom radnog tjedna kuhamo brzu tjesteninu s kobasicom, a u četvrtak fino varivo, ovog puta na redu je kombinacija leće i batata. Zatim je na redu oslić iz tave s povrćem, dok za vikend radimo junetinu u woku te svinjske medaljone u kremastom umaku od gljiva. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Iako se na prvu može učiniti kao puno posla, izrada domaćih njoka uopće nije komplicirana. Batatu nije potrebno previše vremena da omekša i bit će gotovi u manje od sat vremena, a zatim ih poslužite u jednostavnom umaku s gljivama. Obavezno dodajte i tostirane lješnjake koji će jelo podići na jednu još višu razinu.

NJOKI OD BUNDEVE S GLJIVAMA I LJEŠNJACIMA

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ručak kroz radni tjedan može biti gotov i manje od 30-ak minuta. Piletinu ispecite na naglo na tavi, a zatim je, umjesto uz klasičan pire krumpir, poslužite uz pire od celera. Kombinaciji dodajte i zdjelu zelene salate i ručak za prste polizati je gotov.

PEČENA PILETINA S PIREOM OD CELERA

image
Studioimagen73/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ovo jelo odlična je opcija kada vam se jede tjestenina s mesnim umakom, ali ste prije odlaska na posao iz zamrzivača zaboravili izvaditi meso. Kobasice možete nasjeckati i smrznute, ubaciti na tavu i zapeći, a zatim im dodati i ostatak sastojaka. Brzo, jednostavno i ukusno.

TJESTENINA S KOBASICOM

image
Drong/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Gusto, zasitno varivo bez mesa? Moguće je. Ovog puta jelo na žlicu napravite s lećom i batatom, a prije posluživanja, na vrh dodajte i žlicu grčkog jogurta. Lijepo će osvježiti jelo i dati mu novu dimenziju. Također, obavezno poslužite uz tostirani ili pita kruh.

VARIVO S LEĆOM I BATATOM

image
Clarkandcompany/Getty Images

PETAK

Ribu obično ubacujemo u pećnicu i na 20-ak minuta zaboravljamo na nju, ali često je još ukusnija kada se priprema na tavi. Osim toga, ovo će biti i brži način priprema pa tako vrijeme koje vam je preostalo možete iskoristiti za pripremu povrća i salate.

OSLIĆ S POVRĆEM IZ TAVE

image
Fudio/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Kada više nemate ideja što biste kuhali, wok se uvijek čini kao dobra opcija. Ovog puta radimo ga s junetinom, a dodajemo i povrće poput luka i paprike. Ubaciti možete i na tanke rezance nasjeckanu mrkvu, poriluk i kupus pa jelo učiniti još bogatijim.

JUNETINA U WOKU S POVRĆEM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Na kraju tjedna, kad već razmišljate o radnom ponedjeljku, počastite se kremastim i utješnim svinjskim medaljonima u umaku od gljiva. Priprema nije nimalo komplicirana, a samo jelo odlično se slaže uz različite priloge, od tjestenine i pire krumpira do riže ili, još bolje, rizi bizija.

SVINJSKI MEDALJONI U UMAKU OD GLJIVA

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 08:59