Lagani i brzi obroci bili su naša ovotjedna inspiracija pri kreiranju tjednog menija. Tjedan smo tako odlučili započeti jednostavnom krumpir salatom sa slaninom, koja može biti samostalno jelo, ali je možete i poslužiti uz odrezak ili faširance, a zatim nastavljamo s pečenim punjenim paprikama na malo drugačiji način. Sredina radnog tjedna rezervirana je za gustu, bogatu juhu s krumpirom i porilukom, u četvrtak radimo njoke u umaku od rajčice, dok u petak kuhamo hobotnicu za jednostavnu salatu sa sitnom tjesteninom. Vikend je stvoren za male užitke pa tako radimo sendviče s mljevenim mesom i slasno pile s roštilja. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Krumpir salata ne mora biti dosadna, dovoljan je tek jedan dodatak koji će je podići za razinu više i učiniti još ukusnijom. Dodajte joj hrskavu pečenu slaninu i začinite kremastim dressingom s grčkim jogurtom i majonezom pa je poslužite kao samostalno jelo ili prilog kakvom sočnom odresku ili faširancu.
UTORAK
Punjene paprike ovog puta napravite na malo drugačiji način. Punite ih rižom s graškom, pospite velikom količinom sira i poslužite još tople uz zdjelu salate. Totalni ljetni hit!
SRIJEDA
Srijedom već po običaju kuhamo ručak na žlicu. Ovog puta na redu je gusta juha s krumpirom, porilukom, mrkvom i drugim korjenastim povrćem. Gusta, zasitna, ali istovremeno dovoljno lagana da nakon nje možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, ova juha pravi je spas usred užurbanog radnog tjedna.
ČETVRTAK
Jedno od jela koje posebno volimo kuhati kada nemamo previše vremena, a jede nam se nešto ukusno i utješno su i njoki s rajčicom. Kada smo, pak, posebno dobro raspoloženi, na kraju kuhanja, posipamo ih sirom i ubacujemo u pećnicu kako bi se stvorio hrskavi gornji sloj, a sir u kombinaciji s finim umakom lijepo se rastezao.
PETAK
Salatu s hobotnicom ovog puta napravite na malo drugačiji način. Hobotnicu skuhajte pa je spojite sa sitnom tjesteninom, dodajte masline, kapare, rajčice i mladi luk i poslužite kao lagano, svježe jelo. Napravite odmah duplu količinu, ova salata i za vašim bi stolom mogla biti veliki hit!
SALATA S HOBOTNICOM I SITNOM TJESTENINOM
SUBOTA
Umjesto klasičnih burgera, napravite sendviče u koje ćete ubaciti pirjano mljeveno meso, sir i povrće po želji pa ih poslužite uz hrskave krumpiriće ili batat. Bit će zabavniji od običnih cheeseburgera, a i daleko jednostavniji za pripremu
NEDJELJA
U nedjelju, pak, zapalite vatru, ugrijte rešetku i pile ispecite na roštilju, i to ispod cigle! Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a prije nego što krenete s pečenjem, ciglu omotajte u foliju. Hrskavo, slasno i odlično uz mladi krumpir ili kremastu salatu od krastavaca i vrhnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....