KRUMPIR + SIR

Ovaj punjeni krumpir po receptu poznatog chefa je sve o čemu danas razmišljamo

Punjeni krumpir po receptu Yotama Ottolenghija pripremila je Instagram korisnica @whatskarencooking
 @ottolenghi Instagram
Spojite tek nekoliko jednostavnih sastojaka i uživajte u hrskavom punjenom krumpiru Yotama Ottolenghija

Nije tajna kako recepte Yotama Ottolenghija obožavamo, a onim posljednjim koji je objavio na svojoj Facebook stranici u potpunosti nas je osvojio. Ovo jednostavno i pristupačno jelo priprema se od svega nekoliko sastojaka i čini se dobrim odabirom za večeru nakon posla usred tjedna. Morate priznati, krumpir, orasi i gorgonzola nikad nisu izgledali toliko dobro.



Trebat će vam:

2 velika krumpira
45 g maslaca
3 žlice kiselog vrhnja
60 g gorgonzole
200 g špinata
20 g oraha
Sol i papar

Priprema:

Pećnicu najprije zagrijte na 220 stupnjeva. Ubacite krumpir pa ga pecite oko sat vremena ili dok u potpunosti ne omekša. Zatim ga prerežite na pola i izvadite unutrašnjost. Ono što ste izvadili stavite u posebnu posudu,dodajte 20 g maslaca, vrhnje, gorgonzolu, soli i papra po želji. Sve dobro sjedinite. Koru koja je ostala premažite ostatkom maslaca, začinite soli i pecite još pet minuta dok ne postane hrskava. Za to vrijeme, u većoj posudi zagrijte posoljenu vodu, blanširajte špinat 10-15 sekundi, dobro ocijedite i dodajte mješavini krumpira i gorgonzole. Dobivenu smjesu prebacite u kore od krumpira i pecite još 15 minuta, dok krumpir ne postane hrskav sa svih strana. Na malo maslaca popržite orahe koje ste prethodno nasjeckali i pospite ih po krumpiru. Poslužite vruće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2024 04:50