
Trebat će vam:
2 mrkve
1 korijen peršina
1 manji komad korijena celera
1 luk
2 režnja češnjaka
2 šake leće
100 ml umaka od rajčice
50 ml vina
1 žličica timijana
1 žličica origana
1 žličica bosiljka
Temeljac ili voda
1 pakiranje špageta
Sol, papar
Priprema:
Leći dodajte mlaku vodu pa pus-tite da odstoji nekoliko sati prije kuhanja. Povrće nasjeckajte na sitno pa na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte luk, dodajte mu sitno sjeckanu mrkvu, peršin i celer. Pustite da se pirja 3-4 minute, a zatim dodajte i češnjak i leću. Pirjajte još dvije mute pa dodajte vino. Pustite da alkohol ispari, a zatim dodajte umak od rajčice, sol, papar i začine te otprilike pola čaše temeljca ili vode. Ako je umak pregust, dodajte još tekućine, a ako je prerijedak, dodajte još umaka od rajčice. Kuhajte dok leća ne omekša. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i poslužite zajedno još toplo. Po želji, špagete možete posipati i parmezanom te svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....