RECEPT DANA

Ovaj domaći burger od lososa priprema se brzo i jednostavno, a obožavat će ga čak i klinci

 Berislava Picek/Cropix/
Nastasja Chiara Petrić s nama je podijelila recept za slasni domaći burger od lososa

Ovaj burger od lososa savršeno će se stopiti s hrskavom i kremastom salatom od kupusa, a uz njega poslužite i krumpiriće iz pećnice te osvojite srca svojih mališana ovom zdravom verzijom brze hrane.

Trebat će vam:

350 g fileta lososa
30 g mljevenih zobenih pahuljica
1 mali luk
1 režanj češnjaka
sol i papar
3-4 žlice krušnih mrvica
malo maslinova ulja
pecivo
kremasta salata od kupusa, rikola, ljubičasti luk
Za salatu od kupusa:
naribani ljubičasti i bijeli kupus
naribana mrkva
par žlica milerama
sok pola limuna
malo maslinovog ulja
malo soli i papra

Priprema:

Filete lososa bez kože stavite u blender i nekoliko puta razradite do mekše teksture. Vrlo sitno nasjeckajte luk i češnjak, a zobene pahuljice sameljite u brašno. Spojite sastojke te ih začinite solju i paprom. Zatim ostavite smjesu da odstoji oko pola sata. Izradite polpete i uvaljajte ih u krušne mrvice. Stavite ih na papir za pečenje, premažite maslinovim uljem i pecite na najvišoj poziciji oko 35 minuta na 210 Celzijevih stupnjeva, s time da ih na polovici pečenja okrente ne drugu stranu. Sastojke za salatu dobro izmiješajte pa ju ohladite barem pola sata prije serviranja. Burgere od lososa stavite u tostirano pecivo s kremastom salatom, rikolom i ljubičastim lukom pa ih poslužite s krumpirićima iz pećnice i svježom rajčicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 15:13