JESENSKE DELICIJE

Ova tri jednostavna i ukusna jela s vrganjima vladat će jesenskim stolom

Carpaccio od vrganja, ukusna fritata ili kremasta tjestenina - idealan su izbor za kišne jesenske dane

Jesen je idealno vrijeme da kuhinju obojimo toplim, aromatičnim jelima, a vrganji su zvijezda ove sezone. Ove su gljive ne samo bogate okusom, već su i izvor mnogih hranjivih tvari, a njihova jedinstvena aroma i bogatstvo okusa čine ih neizostavnim sastojkom za razna jela poput juhe, umaka i rižota. Ipak, ako se želite malo udaljiti od klasičnih izbora, vrganji su savršena namirnica s kojom nećete pogriješiti ako ju odaberete kao zvijezdu vašeg jesenskog stola.

U nastavku vam donosimo tri ukusna recepta s vrganjima koja će vas osvojiti na prvi zalogaj i pokazati zašto su vrganji savršen izbor za jesenski jelovnik.

CARPACCIO OD VRGANJA

Mnogima su sirovi i svježi, najukusniji, a nakon što smo sami pripremili ovo jelo, jasno nam je i zašto.

Za ovaj recep trebat će vam samo nekoliko minuta, a dobit ćete zanimljiv jesenski obrok koji možete kombinirati i kao prilog kako bi dodali posebne okuse jelima od mesa.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image

Carpaccio od vrganja

Berislava Picek/cropix/

FRITATA OD MRKIH TRUBAČA, LISIČICA I VRGANJA

Mogućnost kombiniranja raznih šumskih gljiva u jelima kao što su sendviči, fritate ili gulaši doista su neograničene, a jedna od njih je i fritata od od gljiva.

Dodajte im na ploškice narezan češanj češnjaka, peršinov list, svježi timijan, par listića kadulje, promiješajte i još malo popržite. Ne zaboravite sol, papar i sok jednog limuna te u tren oka servirajte ukusan i hranjiv doručak koji će obožavati i oni najzahtjevniji.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image

Fritata od mrkih trubača, lisičica i vrganja

Berislava Picek/cropix/

KREMASTA TJESTENINA S VRGANJIMA

Tko ne voli tjesteninu neka progovori ili neka zavijek šuti! Zimi su nam omiljene one tople, kremaste i utješne zdjelice pašte koje se tako dobro sljubljuju s plodovima šuma.

Možete se igrati, sami napraviti tjesteninu ili trgance te sve objediniti s ukusnim umakom od vrganja od kojega će zamirisati cijela kuća. Ne zaboravite na sir, sjemenke i timijan, igrajte se s okusima i ovo vam može postati jedan od omiljenih jesenskih recepata.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image

Tjestenina s vrganjima

Luchezar/getty Images/istockphoto/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 14:02