Slasne ideje za riblji ručak uvijek nam dobro dođu, a oslić na bakalar ili oslić s krumpirom upravo je jedna takva. U pitanju je jelo na koje, ako ga odlučite napraviti kod kuće, nećete potrošiti previše novaca, jer oslić je jedna od jeftinijih riba u ribarnicama, a kilogram krumpira neće vas koštati više od dva eura. Osim toga, trebat će vam još samo malo vina, luk, peršin i maslinovo ulje. Dakle, sastojci koje uglavnom, ako i inače često kuhate, imate kod kuće.
Uz to, trebat će vam i jedan širi lonac u kojem možete napraviti veću količinu, a ako imate vremena i volje, uz ovakva jela uvijek dobro ide i fini domaći kruh. Provjereni recept za oslić na bakalar ostavljamo vam u nastavku.
ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI (I PRIPREMITI) VIŠE: RECEPTI ZA DOMAĆI KRUH
U slučaju da ove dane ipak provodite na poslu od ranog jutra i jednostavno ne stižete na tržnicu, ne brinite, jer za vas imamo dobru preporuku iz dostave. Prošlog smo petka, naime, gladni jela na žlicu, iz zagrebačkog Pithosa, inače superpopularnog lokala s gablecima koji se nalazi na Zelenom valu, naručili upravo oslić na bakalar i ostali ugodno iznenađeni porcijom i samim jelom.
Jelo je bilo bogato, s poštenom količinom ribe, dobro začinjeno i prilično utješno, a u porciji, koja je bila više nego dovoljna za jednu gladnu osobu, dobili smo i dvije kriške domaćeg kruha s bučinim sjemenkama. Ovo jelo platili smo 8,50 eura s dostavom (cijena jela je inače 8 eura) i nakon takvog, usputnog i brzog ručka, nismo ostali nimalo razočarani.
Naravno, osim iz dostave, koju su u Pithosu uveli tek nedavno i veliki je hit pa je neka jela s dnevnog menija i teško uhvatiti prije nego se rasprodaju, oslića na bakalar možete pojesti i u samom lokalu, gdje ga uglavnom nude petkom. Ali samo ako uspijete uhvatiti mjesto, jer ovdje u vrijeme ručka vlada prilična gužva, u što smo se i sami uvjerili u nekoliko navrata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....