Orecchiete s brokulom i kobasicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g orrechieta
  • 4 čenjeva češnjaka
  • 1 mali chilli
  • 200 g kranjske kobasice
  • 100 g brokule
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 žlice usitnjenih pelata
  • 2 dcl bijelog vina
  • svježe mljeveni sol i papar
  • pstohvat sjemenki anisa

Priprema

1. korak

U kipuću slanu vodu stavimo orecchiete, a na tavu na vrućem maslinovom ulju prepržimo češnjak.

2. korak

Kad je postigao smećkastu boju dodamo kobasice i brokulu narezanu na komadiće, chilli papričicu. Nakon toga dodajemo bijelo vino i prstohvat sjemenki anisa koje prepržimo još koju minutu.

3. korak

Nakon što je tjestenina kuhana “al dente” dodajemo je ostalim sastojcima u tavi, zajedno s pelatima i preostalim maslinovim ulje. Kuhamo još nekoliko minuta dok se svi sastojci ne povežu.

Restaurant Lido, chef kuhinje Raul Lajtman

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 12:19