Trebat će vam:
400 g kuhanih kestena 70 g šećera 30 ml ruma 1 vanilija u štapiću ili 10 ml arome vanilije 200 ml vrhnja za šlag 50 g suhih marelica 1 čili papričica 2 žlice krokanta od lješnjaka |
Priprema:
U lonac ulijte vodu, dodajte dvije žlice šećera, izmiješajte, a kada zavri, kuhajte na laganoj vatri oko dvije minute. Kada nastane polurijetki sirup, ugasite vatru, ulijte rum te dodajte aromu vanilije ili sastrugane koštice iz štapića vanilije. Promiješajte i ostavite da se malo hladi. Kuhane kestene usitnite u blenderu te im postupno dodavajte pripremljeni sirup. Dobivenu smjesu propasirajte i ohladite. Umutite potom šlag, a marelice izrežite na tanke trakice. U čašu servirajte kesten-pire, na njega stavite šlag, a po njemu marelice, žlicu krokanta i razmrvite malo čilija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....